E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

TEN – Heresy And Creed (Frontiers Records)

1. The Gates Of Jerusalem (instrumental)
2. Arabian Knights
3. Gunrunning
4. The Lights Go Down
5. Raven's Eye
6. Right Now
7. Game Of Hearts
8. The Last Time
9. The Priestess
10. Insatiable
11. Another Rainy Day
12. Unbelievable
13. The Riddl
 

 

Bandledaren och sångaren Gary Hughes har hållit på med TEN sedan 1996. Nu släpps tionde studioplattan om jag räknat rätt så det är lite roligt. Men Gary, snälla Gary, gör någonting med din röst. Det händer ju ingenting på hela skivan. Rösten ligger i samma tonart skivan igenom vilket frestar på måste jag säga. Jag minns en gång på 80-talet när en recensent skrev om Stephen Pearcy i RATT ”please do something with your voice” skrev hon. Nu känns det adekvat att säga detta till Gary Hughes.

Det är synd för ”Arabian nights” är en riktigt bra låt. Här är dessutom enda låten där Gary Hughes varierar lite med sin röst och genast låter det avsevärt bättre.  Första singeln ”Gunrunning” är däremot en ganska tunn historia. Det låter oftast som om Gary tror att han är en crooner istället för en AOR-sångare. Bandet är bra men ligger under mixen då Garys röst måste höjas upp för att höras. Mycket tjat om hans sätt att sjunga men jag stör mig på det. Tack vare det så sänks även låtarnas lyssningsvärde.

Apropå ingenting så missa inte inledningen på låten ”Right now”. Trodde först det var ett Howard Jones-intro. Väldigt oväntat minsann. Synd att de inte byggde vidare på det i låten. Hade kunnat bli kul.

Nä, sicken tråkig skiva det blev i slutändan.  Hade fler låtar varit i stil med ”Arabian nights” så hade betyget kunnat bli högre. Nu blir det med nöd och näppe godkänt.

www.ten-official.com

facebook

 

5,5 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna