E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

LOVER UNDER COVER – Set The Night On Fire (Escape Music)

1- My best friend
2- Angels will cry
3- Too good to be true
4- Hero
5- Flash in the night
6- Set the night on fire
7- Who needs love
8- Crazy for you
9- Crime in the line
10- Through the storm
Mikael Erlandsson (Last Autumn’s Dream / Salute) – Vocals, Keyboards
Mikael Carlsson – Bass, Guitars, Keyboards and Vocals
Martin Kronlund (Gypsy Rose, Phenomena, Salute) – Guitars
Perra Johnsson (Coldspell) – Drums
With Special guest on Keyboards: Ged Ryland (ex-Ten)

 

Blev lite förvånad när jag läste att denna skiva skulle släppas. Förvåningen berodde på att det är samma medlemmar som Salute och att det låter lite likadant vid första lyssningen. Poppig melodiös AOR av hög klass. Varför då ändra namnet? När jag forskar närmare så är anledningen Mikael Carlsson. Detta är tydligen hans projekt och Mikael Erlandsson är gammal skolkamrat till honom. De har även spelat med varandra tidigare under tidigt 80-tal.

Det nya bandet Lover Under Cover har redan hunnit släppa tre singlar under 2010-2011. Någon som hört dessa? Nä. Tänkte väl det. Har själv missat detta men nu kommer alltså fullängdaren. Singlarna finns givetvis med, även coverversionen på Secret Services ”Flash in the night”. Just den saknar vemodet och mystiken från originalet så det kanske inte blev helt lyckat. Lyssna då hellre på ”Angels will cry” som känns som en given singel när vi nu ändå är inne på det spåret. ”Hero” är en annan pärla och nej, den har ingenting med Charlotte Perelli att göra. ”Too good to be true” har ett skönt trumbeat och andas verkligen 80-tal. Skönt också att de behöll den ganska ”ren”. Gillas! Avslutande balladen ”A nice day” är bra den också.

Med två gitarrister i bandet blir förstås ljudbilden annorlunda om man nu jämför med Salute. I detta fall låter det aningen mer slick och vuxet om Lover Under Cover. Omslaget kanske även ger en hint om detta. Vänta er ingen västkustplatta dock. Så långt har de inte gått. Välgjord modern AOR räcker långt det också. Det som drar ner betyget lite är att låtarna inte håller hög klass rakt igenom. Klart godkänd är den i alla fall!

Favoritspår: ”Too good to be true” och ”Angels will cry”

www.myspace.com/loverundercovertheband

Facebook

 

6 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna