E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Panzerpappa – Astromalist (Rune Grammofon)

1 Bati La Takton!
2 Anomia
3 Femtende Marsj
4 Ugler i Moseboka
5 Satam
6 Astromalist
7 Knute På Tråden
 

 

Samla Mammas Manna, tänker jag direkt. Fast mer bitskt och bångstyrigt, så Von Zamla kanske är en bättre referenspunkt?  Jag går in på Panzerpappas Facebooksida och mycket riktigt ligger Uppsalas progveteraner först i influenslistan.  Man nämner även andra band ur ”Rock in opposition”-rörelsen, såsom Henry Cow och Univers Zero, men jag anser att Panzerpappa är mer rock än dessa. Ett stadigt beat följer oss genom den ofta pompöst folkklingande musiken, hur ödesmättat äventyrlig den än må låta.

Det här är inte musik som välkomnar dig till nattligt party på sandstranden. Det här är musik som skickar dig på slädtur i snårskogen. Eller nedcabbat i den urbana oktobernatten. Men det är inte bara otillgängligt. ”Ugler i Mosebacka” är exempelvis en bit som bjuder till 70-talsdans på kvarterskrogen. Och det är kanske där vi hamnar i slutändan, för resorna vi skickas ut på i alla Skandinaviens riktningar blir aldrig oöverstigligt jobbiga, trots att förutsättningarna kanske inte alltid tycks vara de mest gynnsamma.

Norska Rune Grammofon verkar vara skivbolaget med stort ”s” i dagsläget. I vintras släppte man den fantastiska konceptdubbeln ”The Death Defying Unicorn” av Motorpsycho och Ståle Sorlökken (http://artrock.se/artrock2012/recensioner2012_52.htm). I Panzerpappas sällskap dånar kvalitetsodyssén vidare. Faktiskt var det skivbolagsangivelsen som väckte mitt intresse för skivan.

Facebook

 

Betyg: 7/10

Daniel Reichberg

 

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna