E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Troldmand - Live At Loppen (Space Rock Productions)

1. Et Samfund Under Jorden
2. Det Borende X
3. Atomkrig
4. Rockford, Illinois

 

Fick denna platta av Scott Heller i Öresund Space Collective. Troldmand  (trollkarl) är ett danskt band som funnits i drygt ett år. Nu vill de ut och visa vad de går för och denna liven är från Christiania (såklart), oktober 2011.
Musiken är krautrock/spacerock av den gamla hårda skolan, tänk tidiga Hawkwind. Monotont pumpande underjordsrock med precis rätta känslan. Det som låter är trummor, bas, två gitarrer samt en soundgenerator för effektljud. Faller en sån som mig mycket väl i smaken men det finns ett litet aber. Denna musik ska för all del vara just monoton men jag kan tycka att det händer alltför lite ibland. Några fler taktändringar, skiftningar eller gitarrsolon hade gjort susen.
Liveplattans fyra låtar är långa midtempo-bestar som bandet fått produktionshjälp med av just Heller. Sista spåret, "Rockford, Illinois" är en hyllning till Hawkwind. Och visst är det "Brainstorm" som spökar där?
Men som sagt, jag gillar soundet och hoppas att grabbarna kan hitta LITE mer nyanser inför en ev kommande studioplatta. Vid sidan av Öresund Space Collective och First Band From Outer Space visar Troldmand att återväxten efter band som Acid Mothers Temple, Amon Düül II och andra faktiskt finns. Misstänker också att det är live bandet kommer bäst till sin rätt.

http://troldmand.bandcamp.com

www.facebook.com/troldmandsmusik

 

6/10

Dennis Jacobsson

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna