E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Hidden Lands - In Our Nature (Progress Records)

1. In My Nature
2. L'Ancien Régime
3. The Road To Halych
4. Incurable
5. Stiletto Runner
6. The Night Garden
 

 

Nu när julstressen så sakteliga börjar smyga sig på så är det viktigt att försöka hitta andrum  i vardagen. Ett alternativ för att komma ner i varv kan vara att lite försiktigt börja tulla på glöggen och julspriten. Ett annat alternativ, som förmodligen gillas bättre av ens omgivning, kan vara att växla julmusiken med en dos av rogivande soft-prog. Ett tips är i så fall att låta bandet Hidden Lands platta In Our Nature göra jobbet.

Med smäktande drömska tongångar i en luftig ljudbild leder musiken iväg mig på astralvandringar i ett nästan sömnlikt tillstånd. Jag är ingen expert på King Crimson, men deras underbara Epitaph smyger sig in som någon form av referens när jag sitter och drömmer mig bort med Hidden Lands.

Möjligen kan jag efter några genomlyssningar önska något spår som rycker tag i mig och som bryter den behagliga lunken. Men å andra sidan, på väg in i en månadslång period av konstant "ritch, ratch fillibom bom bom", så är det nog just den här dosen av kontemplationsmusik som själen behöver.

En fundering kring konvolutbilden: Tre illasinnade uttrar med håriga kängurukroppar som är på väg att, som det verkar, sätta tänderna i en korsning av Mumintrollet och Babar, hur gick resonemanget kring detta?

Facebook

 

7/10

Eric Eklund

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna