E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Drivvedsfolket – Vilket gäng!

1. Smak av blod
2. Eld
3. Ledsen in och ut
4. En jättetuff tid
5. Dagarna (Live)

 

Det här låter ju precis som Franz Ferdinand och deras ”Take Me Out”, ropar fästmön. Hon är experten, så det stämmer nog. För egen del är det framför allt namn som Bob Hund, Dungen och Abramis Brama som flimrar förbi. Jag får alltså känslan av att käckt namngivna Drivvedsfolket är influerade av 70-talshärmarna snarare än av 70-talsartisterna själva. Klart är i alla fall bandets djupt slingrande rötter i 70-talet, och då inte bara musikaliskt, utan även i det finurliga ordsnickeri som tycks släktas från exempelvis Pugh Rogefeldt eller Mikael Ramel. Titlar som ”En jättetuff tid” och ”Ledsen in och ut” talar sina egna tydliga språk.

Rent audiellt är sången Drivvedsfolkets styrka såväl som svaghet. Ingen kan förneka den starka karaktär Johan Lindman besitter, men när han tar i för kung och fosterland i högt register är det nästan så det spricker. Jag får en skräckinjagande förnimmelse av Håkan Hellström, men riktigt så illa går det gudskelov aldrig. 

”Vilket gäng!” är en EP innehållande fem låtar. Jag vill höra en fullängdsutgåva inom en snar framtid. Där hoppas jag kvartetten breder ut vingarna och sandpapprar bort den lilla amatörmässighet som ännu vilar över musiken. Eller vänta - det kanske är just opretentiöst de vill ha det?

http://drivvedsfolket.wordpress.com

 

Betyg: 6/10

Daniel Reichberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna