E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Alias Eye – In Between (Quixote Records/Progrock Records USA)

1. Arabesque
2. Break What We Know
3. In-Between
4. Time Machine
5. Indentured Pride
6. Stars Shall Fall
7. All The Rage
8. Distant Memories
9. Take What's Mine
10. The Blink Of An Eye
 

 

Tyska Alias Eye som även deltagit på vår ”egna” festival Slottsskogen Goes Progressive kommer här med sin fjärde fullängdare. Bakom omslaget finner vi Mattias Nore’n och vad jag förstår vill de med denna skapelse återgå till de mer melodiösa från debuten och ändå behålla tyngden från tredje släppet ”In Focus”. Progressiva takter i form av finurliga passager, tempoväxlingar och arrangemang återfinns här om än i en rätt behärskad eller om man vill så, ballanserad variant.

Philip Griffiths röst speciellt på de lugna partierna och i grund och botten melodierna är annars styrkan på ett genomgående varierat album. Tyvärr känns inte allt lika starkt, möjligen då för att Alias Eye vill ha med för många musikaliska inriktningar vilket kan kännas något spretigt. Instrumentalt skickligt är det alltid ändå.

Till skaran lyft måste jag nämna ” Time Machine” där supertramp keys, medryckande slingor och tunga gitarriff sitter som de ska vid första lyssningen, om ni känner igen titeln så är det inte så konstigt då det är Beggars Opers’s klassiska hit. ”Stars Shall Fall” en lugn och återhållsam skapelse där Griffiths varma röst helt kommer till sin rätt, lite Göran Edman här J. ”Take What's Mine” och vi kan åter härleda till Supertramp samt en större dos Saga toppat med giftiga gitarrslingor.

Ja ”In Between” är en passande titel på ett album som just håller sig kring mellanstrecket, inte det mest unika men ändå med kvalitativa kompositioner om än något spretigt utvalda.

www.myspace.com/aliaseye

www.aliaseye.com

 

7/10

Conny Myrberg

 

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna