E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Eklipse – A Night in Strings (Soulfood)

1 Wonderful Life (Hurts-cover)
2 In The End (Linkin Park-cover)
3 New Moon-theme (Theme From Eclipse
4 Home (Depeche Mode-cover)
5 Cry Me A River (Justin Timberlake-c
6 Cloudbusting (Kate Buch-cover)
7 Paparazzi (Lady Gaga-cover)
8 Run (Snow Patrol-cover)
9 Mumbai-theme (Theme From Bombay)
10 Clocks (Coldplay-cover

 

Linda Lampenius har fått sina tyska arvtagerskor – tjejer som kombinerar sina fähigheter på klassiska stråkinstrument med en image vars namn är sex. Men där Lampenius var ett Baywatch-bombnedslag är det som gothbrudar Eklipse manifesterar sig, och musikaliskt lutar kvartetten snarare åt finska Apocalyptica, i det att man spelar modern populärmusik, dock i stråkkvartettens format.

Ska jag jämföra med originalversionerna, så är jag ju inget större fan av vare sig Lady Gaga, Linkin Park eller Justin Timberlake, så där är det enkelt att föredra stråkkvartettversionerna. Men även i de fall där jag ställer mig mer positiv till originalartisterna (Kate Bush, Coldplay, Depeche Mode) tycker jag Eklipse har en hel del att tillföra låtarna med sina smäktande stråkar. Särskilt versionen av ”Run” (Snow Patrol i original) går rakt på hjärtat.

Allt detta gör att den utmanande imagen blir rätt onödig. Ta till exempel hemsidans i och för sig säkert humoristiska lovprisanden av den egna skönheten; vi ser att ni är fagra, ni behöver inte köra budskapet långt ner i halsen på oss! Och framför allt – musiken är såpass speciell att den lätt kan stå på egna ben.

 

Betyg: 7/10

Daniel Reichberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna