E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Pigeon toe - The first perception (Lifeforce Records)

01. The Awakening
02. The First Perception
03. The Chase
04. Sneak
05. The Cave
06. The Man With The Cat
07. A Broken Man
08. Second Try
09. The Crooked Path
10. The Wizard Pt. 1
11. The Wizard Pt. 2
12. The Flashback
 

 

Ett för mig nytt namn från Tyskland,  en kvintett som släpper sin debut. vilket beskrivs som proggmetall i det medföljande infobladet. Hmmm visst finns det vissa tendenser åt det hållet men jag vet inte egentligen vad man skall kategorisera detta som...

Bandet började som ett projekt av dom två gitarissterna och bröderna Marsn, som efter hand raggat upp folk från andra band,  det nämns namn som "Fear my thoughts","Backslide","Mongouse","Triptykon"... Bandet har varit ute och spelat under 2 års  tid och har delat scen med "Karnivool" och "Long distance calling"

SÅ! jag vet inte vad det är med det här, men musik som gör att man känner apatisk.. har lyssnat på den mängder med gånger för att få en bild av den men det ger mig inget alls. sätter på skivan för att lyssna ordentligt men helt plötsligt så kommer jag på att skivan är slut och jag har inte hört ett skit egentllgen, det finns små detaljer här och där men helheten är tämligen tråkig. Känns nästan oengagera och osammanhängande, och det håller ju inte om man skall peta in sig i progmetall facket. det är en del stämmor och melankoliska grejer vilket jag kan dra nån snabbkoppling till "alice in chains" men tycker att varje gång det blänker till så ramlar det ner i diket strax efter. det känns lösigt och släpigt ok det sprätter till här och där men på tok för  sällan för att det skall ge mig nåt vidare sug iaf. Allt brukar ju bli bättre live och det hoppas jag på, dom har iaf en ganska trevlig ljudbild, där instrumenten känns levande och nära på nåt vis, tummen upp för det .

www.pigeontoe.de

www.myspace.com/pigeontoeband

 

Betyg 3,5

Niklas Johansson

 

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna