E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

ARC ANGEL – Harlequins Of Light (Frontiers Records)

 

1. Harlequins of Light
2. As Far as the Eye Can See
3. War (Battle Wounds of Life)
4. Voice of the Illuminati
5. Through the Night
6. Amnesia (The Rest of Your Life)
7. Fortune Teller 2
8. California Daze
9. Tonight… Forever
10. Get to You
11. Diamonds and Gold
12. Legend of the Mary Celeste
 

 

De gamla parhästarna Jeff Cannata och Michael Soldan som hängt ihop ända sedan tiden i Jasper Wrath på 70-talet är tillbaka med ett nytt alster. De har en väldigt sparsmakad skivutgivning och har egentligen bara gett ut en skiva tidigare under namnet Arc Angel (1983). Detta efter att de avfärdades i hemlandet USA att de bara var en Boston/Kansas-klon. Däremot fick de en stor publik i Europa.

Jeff Cannata är den som sjunger och låter lite som en hesare Rick Springfield. Låtarnas karaktär är en mix mellan AOR och progressiv rock…….precis som en Boston/Kansas-klon (ha ha). Nä, skämt åsido, men det är inte så långt från sanningen.

”Harlequins Of Light” är dock en skiva som man kan lyssna på rakt igenom som ett album. Produktionen är mjuk, organisk och väldigt levande. Måhända är en del datoriserat men det hörs inte i så fall. Bossen på Frontiers tyckte det lät väldigt 80-tal om materialet. Själv vill jag vara motsträvig och säga att det andas mer 90-tal. Tänk 90-tals Boston och Kansas (hi hi, förlåt, tyckte det var så kul bara).

I en nygjord intervju med Jeff Cannata läste jag att Arc Angel ska ses som ett rent studioprojekt men att det med dagens teknik skulle kunna gå att genomföra live. Något för Sweden Rock Festival att snappa upp till 2014 kanske?

http://cannatamusic.com

 

7 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna