E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

The Rides – Can’t Get Enough (Mascot Label Group)

 

1. Mississippi Road House
2. That’s a Pretty Good Love
3. Don’t Want Lies
4. Search and Destroy (Iggy and the Stooges cover)
5. Can’t Get Enough of
6. Honey Bee
7. Rockin’ the Free World (Neil Young Cover)
8. Talk to Me Baby
9. Only Teardrops Fall
10. Word Game
 

 

Stephen Stills stämband var gjorda av sandpapper redan när han skivdebuterade med Au Go Go Singers 1964. Hur ska han då inte låt idag? Nåja, svaret är att amerikanen efter en enastående karriär med först Buffalo Springfield och sedan Crosby Stills & Nash låter ungefär som 1964. Han är också den största behållningen på den här skivan, bottnad i blues, vaskad genom den amerikanska musikens alla filter. Att höra Stills grovkorniga stämma boxas med de musikaliska elementen, ofta på gränsen till att tappa ton, men alltid kvar på rätt sida gränsen, det är en ren njutning. Än mer välkommet är detta, som Stills diskografier såväl med grupp som på solokvist tycks stå märkligt stilla sedan ett antal år. Lyssna bara på urkraften hos ”Can’t Get Enough Of Loving You” – tuppskinn!

Även The Rides två övriga medlemmar – storstjärnan Kenny Wayne Shepherd och Black Flag-keyboardisten Barry Goldberg – drar tvivelsutan sina strån till den myllrande myrstacken, men för undertecknad är deras allra främsta insats att ha sparkat den numera rätt slöe Stills rakt i röven, för så här pang-på var det längesen man hörde hans sång och gitarrsolon.

Innehållet? Ett antal egna kompositioner (däribland en elektrisk version av Stills gamla akustiska dänga ”Word Game”) samt liderliga covers på Elmore James, Muddy Waters, kamraten Neil Young och – rätt så oväntat – Iggy Pop. En sympatisk debut; enligt uppgift är trion redan på gång med helt nytt material.

 

 

 

 

 

7/10

Daniel Reichberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna