E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

CONEY HATCH – Four (Frontiers Records)

 

Blown Away
Boys Club
Down & Dirty
Do It Again
Connected
Revive
We Want More
Devil U Know
Marseille
Keep Drivin
Holdin On

 

Jamen, detta var ju inte så pjåkigt! Tänk en dos Ac/Dc med AOR-vibbar så kanske ni kan få till något som liknar kanadensiska Coney Hatch.

Inte sen Krokus härjade på 80-talet har jag hört ett band använda Ac/Dc-formeln bättre. Jag går igång på detta helt. Kanske ska tillägga att jag i min ungdom var svårt Ac/Dc-beroende. 

Oavsett om ni har detta syndrom eller inte så är det lätt att ta detta band och denna skiva till sig. Om Rose Tattoo står för det själfulla och Krokus för det bluesiga så får Coney Hatch stå för det popiga. En touch av Kansas och Styx kan höras också. Kanske framförallt i avslutande ”Holding on”. Annars fastnar jag för inledande ”Blown away” som får mig att Angus-headbanga direkt.

”The devil you know” är en annan skön boogie-sak som sen förvandlas till något som Sammy Hagar kunde ha gjort på 70-talet. Svängigt!

”Boys Club” är också en mycket stark låt och även mer suggestiv än de övriga.

Det finns en eller två svaga spår för mycket för att betyget ska bli genomgående bra men de når nästan dit. Först trodde jag albumtiteln syftade på platta nummer fyra men den syftar förstås till att skivan har fyra riktigt bra spår!

www.coneyhatch.com

 

6,5 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna