E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

STARSHIP feat. Mickey Thomas – Loveless Fascination (Loudandproudrecords)

 

1 It's Not the Same As Love
2 How Do You Sleep
3 Loveless Fascination
4 What Did I Ever Do
5 Technicolor Black and White
6 Where Did We Go Wrong
7 Nothing Can Keep Me From You
8 How Will I Get By
9 You Never Know
10 You Deny Me
 

 

Jefferson Airplane blev Jefferson Starship som blev Starship och nu då Starship feat. Mickey Thomas. På CV:n finns några klassiska låtar som ”Somebody to love”, ”We built this city” och ”Nothing´s gonna stop us now”.

Redan på 80-talet var den musikaliska inriktningen poppig AOR. Som jag förstått det var det Mickey Thomas som stod för den utvecklingen. Grace Slick var mer den eviga hippien som hoppade av tåget efter skivan 1987 och började slåss för djurens rättigheter istället.

Den nya skivan är den första efter ”Love among the cannibals” från 1989. Hela skivan är i stort sett skriven av Jeff Pilson, bassisten från Dokken. Han har även producerat skivan. Detta har haft sitt intryck på musiken förstås. Borta är de radiovänliga AOR-låtarna och istället får vi lite anonymare låtar med en touch av singer/songwriter. Två undantag finns dock för oss gamla rävar. Den ena är låten ”You never know” som delvis är skriven av Mr Mister-sångaren Richard Page. Även Martin Stenmarks bror David står som låtskrivare här. Denna låt är mer melodiös och mer som man hoppats på att skivan skulle låta. De har även fått en låt av Dianne Warren ”Nothing can keep me from you” som är en typisk amerikansk soul/pop/rock-ballad. Helt okej dock.

Sammanfattningsvis en ny inriktning i Starships historia. Kanske inte den bästa men den har sina stunder så jag ger den godkänt men inte klart godkänd. Lite mer melodier hade inte skadat.

Bäst: ”You never know”

www.facebook.com/starshipcontrol

www.starshipcontrol.com

 

5,5 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna