E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

DAN REED – Signal Fire (Zero One Music/Border Music)

1. Signal Fire
2. All I Need is You
3. Only Love
4. Sing to Me
5. End of the World
6. Last Leaf
7. Avalanche
8. Slow Down
9. Beloved
10. All Night
11. Indestructible
12. Soul Warrior
13. Drive On

 

Dan Reed Network har för evigt en plats i rockhistorien som med sin småfunkiga hårdrock bröt ny mark mellan åren 1988-1992. De hade ”oturen” att komma på samma skivbolag som Def Leppard i USA. Skivbolaget valde istället att hårdsatsa på leoparderna så Dan Reed Network fick minimal backup. På något sätt blev de ändå halvstora här i Europa. De lyckades kränga totalt fem miljoner skivor världen över. Frågar ni mig så trodde jag den siffran var det tredubbla minst. Jag diggade framförallt första plattan som innehåller en uppsjö hits. Andra plattan var lite mer utforskande och mer soul än funk. Den innehöll dock monsterhiten ”Rainbow child”. Tredje plattan var en mix av första och andra men det amerikanska skivbolaget var sura över att Dan hade rakat av sig allt hår och sjabblade sig igen. Skivan blev i alla fall stor i England men i USA var det Extreme och Red Hot Chilipeppers som regerade på listorna.

Idag har Dan Reed hunnit fylla 50 år (17 februari i år) och tar det betydligt lugnare när han ska musicera. Första soloplattan kom 2010 och var en stillsam historia. Borta var alla hitrefränger och hårdrock whatsoever.

Även om nya plattan är mer elektrisk är det absolut ingen rockskiva. Ska man vara positiv är det i alla fall ett steg i rätt riktning. Här finns en hyfsad låt i ”All I need is you” och ”Avalanche” är också lite barriärbrytande med sin touch av Ultravox/A-Ha.

www.danreed.com

www.facebook.com/DanReedMusic

 

5,5 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna