E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

OEL – Corello Motello (Art development productions)

Feeling
Heartbeat
Come On Come On
Hold Your Hand
Long Way
Just Like You Just Like Me
Girlfriend
Out There
Ballad Of Wild
Touchdown
You Say
Somebody Else
Sun In My Hand
All In All
 

 

Detta är ett tyskt band som funnits sedan 1996 och släppt en hel del plattor genom åren. Tidigare har de mest koncentrerat sig på alternativ rock i grungig stil. Nu har de en ny line up sedan ett par år tillbaka och här kommer nu första resultatet av deras musicerande. Det låter inte alls så tokigt. Det finns fortfarande kvar en alternativ ton men mer åt det poppiga hållet. En mix av lätt punk, pop och songwriter.  Ganska Elvis Costello, Bad Religion, Midnight Oil och liknande. Där har ni den musikaliska essensen av OEL. Vet inte varför men jag tycker det låter väldigt australienskt av någon anledning. Men de är tyskar som sagt.

Skivan är skönt producerad i en tidlös anda. Kunde lika gärna vara från 1979 som från 2013. Låtarna är sköna och lagom melodiösa. Inga jättehits men heller inga fiaskon. En jäkligt skön skiva helt enkelt, med halvmelankolisk bra och enkel pop-rock av hög kvalitet. Kan tänka mig att Per Gessle skulle gå igång på detta.

OEL har kanske inte den där riktiga hit-nerven som krävs för att de ska komma någon vart men det är jäkligt bra framfört. ”Girlfriend” kommer dock ganska nära. Likaså fotbollslåten ”Heartbeat”. ”Come on come on” är även den catchy. Resten är bra skit som man säger.

www.oel-music.de

 

6,5 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna