E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

Kingcrow - In Crescendo (Sensory)

Right Before
This Ain’t Another Love Song
The Hatch
Morning Rain
The Drowning Line
The Glass Fortress
Summer ‘97
In Crescendo
 

 

Italienska Kingcrow släpper i och med "In Crescendo" sin femte fullängdare. De hör hemma i den progressiva metallens hemland men har till skillnad mot många av sina kollegor inte bara fokuserat på teknik och avancerade taktarter utan även på låtstruktur och melodi. Bandet har i sångaren Diego Marchesi en utomordentlig sångare som förutom sin fantastiska röst även sjunger på felfri engelska. I mina öron låter han stundtals som Daniel Gildenlöw (Pain of Salvation) och det är, i min bok, ett bra betyg.

Första spåret "Right Before" har drag av tidiga Symphony X, "Morning Rain" bär en doft av Marillion kombinerat med en nypa Porcupine Tree. Riverside -influenser öppnar i "The Drowning Line" som också skickar en orientalisk flört a la Orphaned Land. "Summer '97" frambringar njutbara Opeth-vibbar och är en av plattans höjdpunkter. Bästa låten är, enligt undertecknad, "This Ain't Another Love Song" som efter en stillsam inledning tar oss med på en guidad tur i Kingcrow-land.

Trots alla influenser står Kingcrow på egna ben och mutar in sin egen nisch i den annars tätbefolkade progressiva metallvärlden.

Det musikaliska utförandet är oklanderligt och i Diego Cafolla hittas en fantastisk gitarrist och låtskrivare. För mig är detta årets hittills största överraskning och rekommenderas å det varmaste.

www.kingcrow.it

 

Betyg 8/10

Joachim Hansson

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna