E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

CRASHDIET – The Savage Playground (Frontiers Records)

1. Change The World
2. Cocaine Cowboys
3. Anarchy
4. California
5. Lickin' Dog
6. Circus
7. Sin City
8. Got a Reason
9. Drinkin' Without You
10. Snakes In Paradise
11. Damage Kid
12. Excited
13. Garden Of Babylon

 

Crashdiet har väl aldrig varit kända för att vara några finlirare. Med ”The dirt” som bibel har de glatt kastat sig in i musiklivet och gasat och blundat. Party all night and never grow old har varit deras evangelium. Tidens tänder är dock obarmhärtiga och nu börjar de hugga även efter Crashdiet. Inte så att vi fått en balladskiva till livs men lite mer finlir i arrangemangen börjar skönjas.

Hardcore-fansen kan dock andas ut. Crashdiet har gjort lagom mycket förändringar i ljudbilden för att de ska kunna kallas framåtsträvare, samtidigt som puritanerna hittar tillräckligt mycket sleaze och röj att gotta sig över.

Mina öron välkomnar dock den melodiska och vemodiga ”Drinkin without you”, som är det bästa jag hört med Crashdiet hitintills. Låtar av den digniteten får de gärna göra fler av. Jag fastnar även för ”Anarchy” som i all sin enkelhet får igång min rocker-hjärna. Singelspåret ”Cocaine cowboys” låter precis som vi förväntat oss att det ska göra.

Sammantaget en skiva som inte kommer att gå till historien men som har ett par tre låtar som är bra och resten känns mer standard. Betyget blir därmed godkänt men inte klart godkänt.

www.crashdiet.org

 

5 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna