E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

MÄBE – fyra digitala singlar våren 2013


 

 

Västkustens svar på Thåström är på gång med nytt material. Denna gång i form av fyra digitala singlar som släpps vart eftersom under våren.

”Innan sanden” (release 28 februari)

Mörka rullande och hotfulla trummor sätter tonen direkt. Mäbe sjunger viskande om att vi kan ta det i morgon, jag har annat idag samtidigt som sanden rinner. Det ska väl symbolisera livet antar jag.

”Långagärde sund” (release 29 mars)

Lite mer popig låt om ett ställe där man kan vara sig själv. Vi har väl alla våra små smultronställen dit vi gärna återvänder. Trots det lite popiga anslaget så är tonen även här dyster och mörk.

”Kvar ännu” (release 26 april)

Jag tror att det handlar om att man lämnat ett slags uteliv på barerna bakom sig men att de personer man träffade där fortfarande är kvar. Återigen är det inga dansbandsleenden över framträdandet.

”Himlens alla droppar” (release 31 maj)

Ingen glad sommarlåt så långt örat kan nå. Lite positivare text dock men i nedstämd förpackning.

Sammanfattningsvis finns det ingen ny ”Råttornas planet” eller ”Bortom alla förbud” från det fantastiska debutalbumet från 2010. Mäbe har tagit en mer nedstämd väg liknande den som Rågsveds-pojken tagit. Jag känner inget större behov av det då originalet redan gör detta. Första skivan fyllde ett slags tomrum. Rösten påminde om Thåström men musiken var annorlunda och låtarna mer popiga. Tyvärr var Mäbe själv inte så nöjd med det. Synd, nu känns det bara som ett plagiat då även musiken går i samma spår som, ja ni vet vem. Men får ni inte nog av det så har ni här lite påfyllning. Betyget blir knappt godkänt för jag saknar debut-Mäbe.

www.mabe.nu

 

5,5 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna