E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

STRYPER – Second Coming (Frontiers Records)

01. Loud N' Clear
02. Loving You
03. Soldiers Under Command
04. Makes Me Wanna Sing
05. First Love
06. The Rock That Makes Me Roll
07. Reach Out
08. Surrender
09. To Hell With The Devil
10. Calling On You
11. Free
12. The Way
13. Sing Along Song
14. More Than A Man
15. Bleeding From Inside Out
16. Blackened
 

 

Stryper hakar på trenden att spela in sina låtar på nytt. De säger själv att de var nyfikna på att testa de gamla låtarna med dagens inspelningsteknik. Samt att de själva känner att de står inför en ny era i karriären. Bassisten har återvänt, nytt skivbolag i ryggen och ett nytt management.

Själv var jag redo att få höra trötta versioner men hallå, verkligen inte!

Stryper har verkligen fått en blodinjektion. De låter tyngre, tajtare och live-känslan är högst påtaglig, men framförallt spelglädjen lyser igenom alla låtar. Michael Sweet (sångare) säger också att hans röst djupnat lite vilket också låter mer klädsamt, enligt honom själv. Om jag nu ska gnälla lite på något så är vissa versioner lite långsammare än originalen men samtidigt mindre kommersiellt (läs pudligt) producerat. Så det ena tar ut det andra kanske.

På skivan finns även två nya låtar varav den ena ”Bleeding from the inside out” är ytterligare en tyngre historia. De verkar göra allt de kan för att tvätta bort sin pudelstämpel. Den andra låten är betydligt mer i min smak ”Blackened”. Lite snabbare och mer klassisk Stryper, typ som på Soldiers under command-skivan.

Sammanfattningsvis vill Stryper bli mer heavy metal och mindre glam och det är en välkommen strävan så länge de inte glömmer bort melodierna som de är så bra på. Denna skiva är en utmärkt introduktion för den oinvigde. För oss andra blir det en slags studio-live-skiva. Med tanke på hur bra senaste studioskivan ”Murder by pride” från 2009 var så ser jag verkligen fram emot nästa studioplatta. Nu har de dels spelat in andras låtar och nu sina egna på nytt. Hoppas de kan blicka framåt nu!

www.facebook.com/Stryper

www.stryper.com

 

7 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna