E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

OUTSIDE EDGE – Running Hot (1986) / More Edge (1987) – (AOR Heaven)

Running Hot (1986)

More Edge (1987)

1 Heartbeat Away
2 Wait
3 Louella
4 Don't Be A Hero
5 Running Hot
6 Don't Leave Me Tonight
7 You
8 Heartbreaker
9 Hold On

 
1 Shooting Straight From The Heart
2 Not Made Of Glass
3 Guilty
4 Flesh And Blood
5 Frozen Rain
6 Heaven Tonight
7 Fire And Ice
8 Never Too Late
 

 

Jag stötte på ett par nya remasters från det glada 80-talet som jag ville presentera för er. Bandet Outside Edge har sina rötter i 70-tals bandet Blackfoot Sue där tvillingbröderna Tom och David Farmer samt Eddie Golga ingick. De hade en hit 1972 med ”Standing in the road” i England. De kommer från metall-hålan Birmingham.

1984 debuterade de som Outside Edge och musiken var nu poppig AOR av typiskt 80-talssnitt på gott och ont. Soundet låter daterat men själv gillar jag det så det bekommer inte mig. Vill ändå varna känsligare lyssnare. Tänk er en mix av Smokie, Grand Prix, Urgent och Aldo Nova. Där ungefär hittar ni Outside Edges sound. Skivorna innehåller bara nio respektive åtta spår men å andra sidan slipper vi utfyllnadslåtar. De håller mycket hög kvalitet rakt igenom och det är ett mysterium att de inte blev kändare då det begav sig. Ska jag hitta någon svag punkt så kanske de låter ett par år efter. Hade de släppts 1983 och 1984 så är jag säker på att de uppmärksammats mer.

Tycker ändå att de förtjänar lite postum uppmärksamhet. Gillar ni brittisk 80-tals AOR och kan inte få nog borde ni verkligen kolla upp dessa godbitar. Riktigt bra skivor!

8 / 10 (bägge två)

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna