E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

FM – Rockville (Membran)

 

01 Tough Love
02 Wake Up The World.
03 Only Foolin'
04 Crave
05 Show Me The Way
06 My Love Bleeds
07 Story Of My Life
08 Better Late Than Never
09 Crosstown Train
10 Goodbye Yesterday
11 High Cost Of Loving

 

Blue Öyster Cult hatar ordet cowbell (förstår inte riktigt varför?….blink, blink). När man lyssnar på FMs första singel ”Only foolin´” kommer man att tänka på den lilla percussiondetaljen. More cowbell, ha ha. Inget ont om låten i övrigt.

Sedan FM sadlade om lite i början av 90-talet har de behållit sitt mer bluesorienterade AOR-sound. Det konceptet gäller än idag. Innan var de ett mer renodlat AOR-band.

På nya skivan fastnar jag för ganska många låtar och den känns som ett lyft jämfört med förra skivan ”Metropolis” från 2010. Den hade lite svaga låtar tyckte jag och gav ingenting minnesvärt. På ”Rockville” däremot finns exempelvis poppiga ”My love bleeds”, och Bad Company-aktiga ”Wake up the world” (Brian Howe-eran) samt nya singeln ”Crave” som är mer åt AOR-hållet. ”Story of my life” är en lite mer introvert sak som fastnar också.

Tyvärr finns här också en del utfyllnad men som helhet är den starkare än förra skivan vilket är glädjande nog för att betyget ska bli genomgående bra med några toppar.

www.fmofficial.com

 

7/10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna