E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

Electric Light Orhestra – Zoom (Frontiers Records)

 

1. Alright
2. Moment in Paradise
3. State of Mind
4. Just for Love
5. Stranger on a Quiet Street
6. In My Own Time
7. Easy Money
8. It Really Doesn't Matter
9. Ordinary Dream
10. A Long Time Gone
11. Melting in the Sun
12. All She Wanted
13. Lonesome Lullaby
14. One Day (Bonus)
15. Turn to Stone (Bonus)

 

Egentligen hade Jeff Lynne kunnat släppa den här skivan under sitt eget namn, för han har skrivit allt själv, och han spelar nästan rubbet av instrumenten också. Visst var Lynne huvudfigur i ELO även tidigare, men då var de trots allt ett band, även om de nu leddes av Lynne. Nåväl, man kan ändå på sitt sätt förstå att ”Zoom” blev en ELO-skiva, då detta 2001-släpp så tydligt tar vid från de skivor som gjorde Electric Light Orchestra odödliga under 70-talet. En blandning mellan rotrock, symfoniska tendenser och inte minst de så typiska, gravt Beatles-lika melodierna och sångarrangemangen. Apropå Beatles gästas Lynne på ”Zoom” av både Ringo Starr och George Harrison, den senare i ett par av sina sista inspelningar. Till de fåtaliga gästerna räknas även ELO:s originalkeyboardist Richard Tandy, vars medverkan gör ”Alright” till vad som kan sägas vara den sista ”riktiga” ELO-låten.

Inalles är ”Zoom” en upplyftande skiva, i lika delar fräsch och tillbakablickande. Jag skulle väl inte placera den i samma liga som mästerverket ”Out of The Blue” från 1977, men sentimentalt klingande låtar som ”Moment in Paradise”, ”Just for Love” eller ”Ordinary Dream” gör det enkelt att förstå varför ”Zoom” räknar exempelvis Status Quos Francis Rossi till sina stora fans.

Bonusspår på den här återutgåvan är ”One Day”, en småtrevlig låt från 2004, samt en originaltrogen version av klassikern ”Turn To Stone”, inspelad live 2001.

http://www.elo.biz

 

7/10

Daniel Reichberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna