E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

Saffire – From Ashes To Fire (Inner Wound Recordings)

 

01. Magnolia
02. Kingdom of the Blind
03. Freedom Call
04. End of the World
05. What If
06. A Symphony Unheard
07. Paralyzed
08. Modus Vivendi
09. The Betrayer's Fate
10. She Remains a Mystery
11. Say Goodbye
12. The Redemption
13. Stormy Waters
 

 

Trots alla farhågor om att kvalitét håller på att dö på bekostnad av kvantitet i dagens digitala massutbud så inser jag nu att det trots allt finns hopp. Redan efter ett par spår in på Saffires första fullängdare, ”From Ashes To Fire”, håller man tummarna att resterande låtar håller samma klass. Det gör de, och det gör de med råge!!

Saffire är till på köpet ett svenskt band som har sin bas i Göteborg. Plattan är mixad i Studio Fredman och mastrad på Fascination Street Studios, bara detta borgar i sig för en bra produktion.

Gruppen nämner i promomaterialet Rainbow, Dio, Whitesnake m fl som inspirationskällor, jag vill gärna lägga till Uriah Heep, Deep Purple och Thin Lizzy. Det ovanliga med Saffire, jämfört med andra artister som listar samma band som inspirationer, är att de har ett material som skulle platsa på nämnda bands repertoar. Detta utan att kopiera rakt av, de har istället lagt till en fräsch och modern finish med en liten nypa prog, så trots all nostalgi känns slutprodukten ”up to date”.

Victor Olsson (gitarr), som tillsammans med Dino Zuzic (keyboard) startade Saffire, besitter en låtskrivarådra värt namnet. Tobias Janssons sång är också väl värd att nämna, han har en röst som ibland påminner om Graham Bonnett(Rainbow).

När en platta är så här bra kan det vara svårt att peka ut ett eller flera spår som bättre än de andra. Blir jag trampad på halsen skulle jag snabbt haspla ur mig ”Freedom Call”,”What If”, ” She Remains a Mystery” och ”Stormy Waters”.

http://saffire.se

Facebook

 

Betyg 8/10

Joachim Hansson

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna