E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

MY SOLILOQUY – The Interpreter (Sensory)

Ascension Pending
Flash Point
Corrosive De-Emphasis
Fractured
Six Seconds Grace
Dream In Extremis
Inner Circles
Star
 

 

Den gamle A-Ha-fantasten Pete Morten, vanligtvis gitarrist i Threshold, är här ute och svävar i sitt eget lilla universum. Om jag förstått saken rätt så är det han som sjunger också och han har faktiskt en mycket intressant röst. Lite som om man skulle blanda ihop Fish, Geoff Tate och Bruce Dickinson ungefär. Lite dramatisk kanske ni tänker nu och det är helt rätt tänkt. Men inte överdrivet teatralisk. En viss skillnad där.

Pete spelar dock inte allt själv utan My Soliloquy består av fem personer.

Musiken sorteras in i prog metal facket och har även den dramatiska över- och undertoner. Produktionen har skötts av Rob Aubrey som samarbetat med Marillion. Skivan består av åtta spår och inget kan väl beskyllas för att vara mainstream. Som ni förstår är det mycket gitarr på skivan. Ändå är det inte det som bär upp låtarna.

Styrkan är helt klart rösten. Om det nu är Pete som sjunger så sjunger han fantastiskt bra. Min favoritlåt är den filmiskt smäktande ”Star” som avslutar skivan. Men även de mer metalliska ”Fractured” och ”Six seconds grace” också (skön refräng). Inledande ”Ascension pending” är även den stark. Äh, hela skivan är bra.

www.vanitygraphics.co.uk/mysoliloquy

MY SOLILOQUY 'The Interpreter' Album Trailer

7,5 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna