E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

Tracer – El Pistolero (Mascot Records)

 

1. El Pistolero
2. Lady killer
3. Dirty little secret
4. Dead garden
5. Ballad of El Pistolero
6. Santa Cecilia
7. Wolf in cheap clothes
8. Scream in silence
9. Hangman
10. Manic for ya
11. There’s a man
12. Until the war is won
13.
Now I ride

 

 

Australiska powertrion Tracer vann Classic Rock Magazines utmärkelse för bästa nya band 2012. Och förväntningarna blir ju inte direkt lägre när man vet att de anlitat Kevin Shirley till att producera och mixa sin andra fullängdare.

Det är som väntat ett skönt tryck i den liveljudande ljudbilden. Att Tracer har stonerrock i blodet hörs i det mullrande suggestiva kompet som ger gruppen en massiv botten att bygga sina sånger på. Sjungande gitarristen Michael Brown sparar inte på krutet utan gastar på som om han vore Chris Cornell. Ibland är det så att jag undrar hur Brown skulle ha sjungit om han aldrig hade hört Cornell, men det är dock sällan som jag upplever det som störande.

Lika ofta som tankarna förs till Audioslave eller Soundgardens mer kommersiella låtar går de till det John Corabi-frontade Union. Titelspåret och ”Lady killer” är en tungt svängande inledning och låtkvalitén så väl som variationen är god hela vägen över ”Scream in silence”. Albumets sista tredjedel är inte riktigt lika stark och kanske hade Tracer behövt ytterligare någon snabb låt för ännu mer dynamik. Eller: El Pistolero är dryga 52 minuter lång vilket innebär att jag hade behövt skippa ett par spår för att få in den på en C90-sida. Så tycker jag att Tracer också skulle ha resonerat.

http://www.tracer-band.com

 

Betyg: 7/10

Jukka Paananen

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna