E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

VISAGE – Hearts And Knives (Blitz Club)

 

01.Never Enough
02.Shameless Fashion
03.She's Electric (Coming Around)
04.Hidden Sign
05.On We Go
06.Dreamer I Know
07.Lost In Static
08.I Am Watching
09.Diaries Of A Madman
10.Breathe Life
 

 

Man kan väl säga att Roxy Music var bland de första att se svala, sofistikerade och coola ut. Därefter kom Japan och förde soundet vidare. David Bowie befäste det med sin ”Scary Monsters”. Steve Strange hade en egen klubb och bildade Visage 1978. Han och en trummis gjorde musik tillsammans som de sedan spelade i klubben. Frågan är vem som inspirerade vem men Steve Strange och David Bowie i ”Ashes to ashes” körde lite på samma pryl runt 1980-81. Både ”Ashes to ashes” och ”Fade to grey” blev gigantiska hits.  New Age-vågen var ett faktum och gav blod till band som Duran Duran och Pet Shop Boys. Naturligtvis var Kraftwerk med sin ”The model” en influens också.

Oavsett så var Visage ett band i tiden 1981. De var lite mystiska, alienerade och dystra. Filmer som Alien, Star Wars och Blade Runner regerade.

2013 låter Visage som om tiden stått stilla. Skivan verkar vara gjord på samma gamla synthar som när det begav sig. Här finns visserligen ingen ny ”Fade to grey” men välgjorda låtar med finurliga små pratiga inlägg. Första singeln ”Shameless fashion” har en smittande gitarrslinga som sätter sig. Med sina klädsamma 9 låtar på 38 minuter kan man även lyssna skivan igenom utan att tappa intresset. Jag är positivt överraskad och gillar även att de vågade köra retro-prylen fullt ut!

Kuriosa: skivan är utgiven på labeln Blitz Club vilket även var namnet på den klubb i London som Steve Strange hade i begynnelsen.

Kuriosa 2: Ingen mindre än Midge Ure var med och skrev ”Fade to grey” och var även med och spelade på första albumet. Han finns även med på ett hörn på nya skivan.

Kuriosa 3: Steve Strange (idag 54 år) började sin bana i punkbandet The Moors Murderers. Bandet innehöll även Chrissie Hynde (senare i Pretenders) och Nicky Headon (senare trummis i The Clash).

www.visage.cc

 

6 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna