E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

MARKONEE – Club Of Broken Hearts (New Venture Music)

 

Native European
I Say No (To The V Words)
Club of Broken Hearts
Pipen Sniper
Never Ever Loved Me
Sbake Charmed
Angel, She Kept Me Alive
Big Blue Iceberg
Rock City
Shaked & Stirred
It’s 25, Beth!
J.E.S.U.S.
 

 

Oj, jag var först lite orolig när jag såg i pressreleasen att de bytt sångare inför denna skiva. Så onödigt. Att oroa sig alltså. Den nye sångaren är ett riktigt fynd som med sin inlevelse och röstregister verkligen är en injektion. Även om bandet härstammar från Italien så är musiken av amerikanskt snitt. Lite solig metal med garagefeeling kan man säga. Lite ruffigt i kanterna men melodiskt och bra.

Med undantag för ett par spår har jag behållning av hela skivan som sådan. Den känns som en gammal klassiker när man lyssnar på den för det är så jäkla bra. Allt låter så naturligt och självklart på något sätt.  Produktionen är av tidlöst snitt men andas kanske mest 1983-1984 ungefär. Tänk en mix av Riot, Van Halen och Black n Blue så får ni en hum om hur det låter. Mina öron gillar detta även efter ett antal lyssningar. Gillar den mer och mer faktiskt. I min värld är den klart en av årets bästa skivor so far.

Bra låtar är ”It´s 25, Beth!” vilken har en smittande refräng. Vad titeln syftar på törs jag inte ens spekulera i. Inledande ”Native european” är även den en pärla. Balladen ”Never ever loved me” är skönt melankolisk och innehåller även lite Beatles-blås i mitten(!).  Titellåten är av lite tyngre snitt och grymt bra också. Att inte Frontiers records snappat upp denna grupp är en gåta.

www.facebook.com/MarkoneeBand

www.markonee.com/Markonee_2012_website/home.html

 

7 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna