E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

JORN – Traveller (Frontiers Records)

 

1 Overload
2 Cancer Demon
3 Traveller
4 Window Maker
5 Make Your Engine Scream
6 Legend Man
7 Carry The Black
8 Rev On
9 Monsoon
10 The Man Who Was King

 

 

Jorn har bytt ut sin trogne vapendragare Tore Moren mot Trond Holter från Wig Wam. Ett bra drag visar det sig. Trond är en roligare och mer fyndig gitarrist och ger extra krydda åt Jorns sångharmonier. Det behövdes. Efter att ha gått lite på tomgång ett par album känns Jorn äntligen lite angelägna igen.

Titellåten tillika första videon är en angenäm historia att lyssna på. Ni som kan er Van Halen kan även roa er med att lyssna på gitarrbreaket i ”Legend man”. I mina öron låter det som en slow motion kopia av breaket som Eddie gör i ”Mean streets”. Coolt!

Den tunga och lite spöklika ”Carry the black” är en riktig höjdare och Jorn är i sitt esse här. Den känns för en gångs skull inte bara som en Dio-pastisch utan låter lite eget. Kanske har Jorn behövt tid för att hitta fram till detta. Bra i alla fall!

Plattans vinnare är dock ”Monsoon” som är en riktig killer-låt! Här är både Jorn och Trond i högform och glädjen lyser igenom som en våt t-shirt. Kanon!

Avslutande hyllningslåten till Ronnie James Dios ära är fin och lyssningsvärd den också.

Sammanfattningsvis är denna skiva en uppryckning och den bästa sedan ”Spirit black” från 2009. Jag hade gärna haft några låtar med lite keyboards som fyllde ut ljudbilden, men jag har förståelse för att man ville visa upp Tronds fingerfärdigheter denna gång! Jag böjer mig ödmjukt inför detta.

www.jornlande.com

www.facebook.com/OFFICIALJORN

 

7 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna