E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

THE TANGENT – Le Sacre Du Travail (The Rite Of Work) (Inside Out Music)

 

01. 1st movement: Coming Up On The Hour (Overture) (05:55)
02. 2nd movement: Morning Journey & The Arrival (22:54)
03. 3rd movement: Afternoon Malaise (19:20)
04. 4th movement: A Voyage Through Rush Hour (03:07)
05. 5th movement: Evening TV (12:06)
06. Muffled Ephiphany (04:05)
07. Hat (Live at Mexborough School 1979) (01:16)
08. Evening TV (Radio Edit) (04:28)
 

 

Detta är huvudtangenten Andy Tillisons första konceptskiva och han ville att den skulle vara som ett soundtrack. Enligt honom själv var han influerad av Jon Lords orkesterskivor samt Roger Waters ”Amused to death” när han skrev detta.

Om jag förstått rätt beskriver skivan en vanlig arbetares dag från morgon till kväll. Ofta låter skivan jazzig och smeksam. Inget illa ment med det, det är ofta en angenäm och behaglig upplevelse att lyssna på skivan då Andy lyckas försätta lyssnaren i en skön sinnesstämning. Därmed inte sagt att det heller är simpel bakgrundsmusik. Musiken är väldigt dynamisk och nyansrik och kräver att du lyssnar hela tiden för att höra vart den tar vägen. På så sätt finns det inga självklara röda trådar att luta sig mot. Andy säger vidare att han tar en risk i och med denna platta då det tar sin tid att sätta sig in i den vilket jag håller med om. De lättast tillgängliga är de mer klassiskt uppbyggda ”TV evening” och min personliga favorit ”Afternoon malaise”.

Det man hör låter samtidigt spontant och improviserat men även oerhört detaljerat och utstuderat. Balans. Det låter klassisk Pink Floyd, Alan Parsons Project, Genesis och liknande. Produktionen hålls analog och organisk och låter därmed tidlös. Trots sin okommersiella ton skivan igenom gillar jag den för att den behåller mitt intresse rakt igenom och för att man hör att det är något bra man tar del av.

www.thetangent.org

 

6 / 10 (7:an faller bort i och med 2nd movement som jag gärna hoppar över)

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna