E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

LONEWOLF – The Fourth And Final Horseman (Napalm Records)

 

1 The Fourth and Final Horseman
2 The Poison of Mankind
3 Hellride
4 Time of War
5 Another Star Means Another Death
6 Dragonriders
7 Guardian Angel
8 Throne of Skulls
9 The Brotherhood of Wolves
10 Destiny
11 Unknown Soldier (Bonus Track)
12 Raise the Flag (Bonus Track)

 

 

De franska ensamvargarna är tillbaka. Deras lite råbarkade hårdrock påminner på många sätt om en blandning mellan Grave Digger och Alestorm. Inte bara för att sångaren Jens Börner har en intressant röst som låter någonstans mellan Udo Dirkschneider och Blaze Bayley. Musiken har även lite folkmusik-/medeltidsinfluenser med tydliga Iron Maiden-vibbar.

Jag kanske i ärlighetens namn tycker detta är mer charmigt än bra. Man vet liksom inte om man ska ta detta på allvar eller inte. Skivan gör mig dock på gott humör och jag tänker mig att detta är en slags ölskrålarhårdrock, som ska avnjutas på hög volym och med några promille innanför pannbenet. Bäst lyckas de i ”The brotherhood of wolves” men gillar även ”Throne of skulls” och titellåten ”The fourth and final horseman”.

Variationen mellan förra skivan och denna skiva är minimal. De upprepar sitt vinnande (?) koncept och framstår som ett lite mer hårdrockigt Mägo de Oz (vars skivor jag köpte på mig i Spanien för några år sedan) blandat med Anvils musikalitet. Högst medelmåttigt, men inte helt utan charm som sagt.

Lyssna gärna även på: Mägo De Oz – La Ciudad De Los Arboles (2007) – (suverän skiva med lika suveränt omslag – finns på spotify)

www.facebook.com/lonewolfdivision

 

6 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna