E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

JAMES CHRISTIAN – Lay It All On Me (Frontiers Records)

 

1. Lay it all on me
2. Sacred heart
3. Day in the sun
4. Believe in me
5. You’re so bad
6. Don’t come near me
7. Let it shine
8. She’s all the rage
9. Sincerely yours
10. Shot in the dark
11. Welcome to your future
 

 

James har de senaste åren koncentrerat sig på sitt band House Of Lords men nu är han tillbaka med ny soloskiva. Största skillnaden är väl att soloplattorna är något poppigare. Inte för att det gör något. Inte för mig i alla fall. James skriver starka låtar och har även en stark personlig röst.

Nya plattan är inget undantag. Här får vi godbit efter godbit. AoR-pärlorna glittrar och glänser i solskenet. Skivan känns väldigt livsbejakande (kanske omslaget bidrar något) men däremot är produktionen lite ojämn. Några låtar har uppenbarligen demo-kvalitet. Kanske tyckte James att de var så bra att de inte behövde mer putsning eller så tog studio-budgeten slut. Hur som helst så framkommer det ganska tydligt för lyssnaren.

Självklart är det inget nyskapande vi tar del av här även om titellåten är grymt stark men gillar också ”Shot in the dark”, ”Day in the sun” och ”Don´t come near me”.

Jag ville gärna ge detta ganska högt betyg men den ojämna produktionen drar tyvärr ner det. Hade hela skivan haft samma inspelningskvalitet som låten ”Lay it all on me” hade det kunnat bli något. Jag ger den ändå klart godkänt.

www.jameschristianmusic.com

 

6 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna