E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

Seven Impale - Beginning/Relieve (Karisma Records)

 

1. Mind Riot
2. Blind to All
3. Beginning/Relieve
4. Measure 15
5. What am I Sane For?
 

 

Seven Impale bildades i Bergen, Norge, 2010 och består av sex unga musiker: Stian Økland på sång och gitarr, Fredrik Mekki Widerøe på trummor, Benjamin Mekki Widerøe på saxofon, Tormod Fosso på bas, Erlend Vottvik Olsen på gitarr och Håkon Vinje på keyboards). Alla har väldigt olika bakgrund (klassisk orkester, storband, metal, jazz, rock och electronic music) och det märks verkligen. Musiken är en salig blandning av alla möjliga stilar. Jag måste ta till ordet ”experimentellt” för att på något sätt beskriva det hela rättvist.

Stilen är synnerligen originell stundtals och ett närmast kakafoniskt oljud översköljer lyssnaren emellanåt för att nästa stund övergå i betydligt mer harmoniska och ljusa tongångar. Ett bra exempel här är låten ”Beginning-Relieve” som ibland är oerhört ”stökig” för att i nästa stund övergå i närmast folkviseton och sköna harmonier. Ett exempel på där klassiska och även jazziga influenser lyfts fram är ”Measure15” där ackompanjemanget till sången består till stor del av stråkar. I slutet av låten får vi höra ett riktigt skönt stråksolo (antar att det är på cello?). 

Sista låten ”What am I sane for?” är nog min favorit på skivan. Skönt jazzinfluerad med ett oerhört fint saxofon-komp till sången.

Utan att ge något slutbetyg (det här är ju bara en EP) så kan jag ändå ge tummen upp för verket som visar på en härlig experimentlusta med en mängd olika musikinfluenser och stilar. I sanning ett Artrock-verk i ordets mening.

www.facebook.com/sevenimpale

 

Karl-Göran Karlsson

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna