E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

Vandenberg´s Moonkings – Vandenberg´s Moonkings (Mascot Label Group)

 

1. Lust and lies
2. Close to you
3. Good thing
4. Breathing
5. Steal away
6. Line of fire
7. Out of reach
8. Feel it
9. Leave this town
10. One step behind
11. Leeches
12. Nothing touches
13. Sailing ships

 

 

När Adrian Vandenberg klev av rock´n´roll-tåget efter Whitesnaketurnén The Last Hurrah 1998 kunde han blicka tillbaka på en 20 år lång karriär som en av Hollands internationellt sett mest kända rockgitarrister: Debuten med Teaser 1978, de tre Vandenbergalbumen under första halvan av 80-talet, medlemskapet i Whitesnake 1986-1991, Manic Eden 1994 och sedan Whitesnake igen 1994-1998. Nu återvänder holländaren med gruppen och albumet Vandenberg´s Moonkings; rivig rock´n´roll, bluesiga riff och pulserande sväng.

”Lust and lies”, ”Close to you” och ”Good thing” är en gyllene starttrojka där pang på rödbetan, vi har inget att förlora-mentaliteten gör att alla classic rock-referenser stannar i bakgrunden. ”Feel it” och ”Leave this town” är inte lika intensiva som inledningsspåren men inte mindre medryckande för det. Whitesnake och Led Zeppelins influenser återkommer i ”One step behind” och ”Leeches” medan ”Nothing touches” piskar upp AC/DC-gnistor. De bagateller som förekommer tjänstgör som andningspauser mellan höjdarspåren, det är bara den överproducerade balladen ”Breathing” som faller utanför ramen.

Vandenbergs gitarrspel är mångsidigt och alltid ett verktyg för att förmedla ett musikaliskt budskap. Whitesnakecovern ”Sailing ships” ger därför skivan en avrundning som stämmer till eftertanke: Tänk om Vandenberg hade kunnat fullfölja sitt arbete med Whitesnakeskivan ”Slip of the tongue” (1989), som gitarrekvilibristen Steve Vai spelade in i holländarens skadefrånvaro. Hur intressant hade inte det varit? Och hur länge dröjer det innan Coverdale och Vandenberg jobbar ihop igen?

http://www.moonkingsband.com

 

Betyg: 7/10

Jukka Paananen

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna