E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

ALIEN – Eternity (AOR Heaven)

 

01 In Love We Trust
02 Unbroken
03 Love Will Lead Me Home
04 I Believe
05 Summer Of Love
06 What Goes Up
07 I’m A Fighter
08 Wildheart
09 Liar, Liar
10 Look At Us Now
11 Burning Heart
12 In Truth

 

Alien för mig är egentligen bara hitlåten ”Only one woman” från 1988. Nu har jag lärt mig att ingen mindre än Graham Bonnet hade en hit med den låten också redan 1968. Låten i sig är skriven av de välkända bröderna Gibb eller Bee Gees. Men det var då och nu är nu. Eternity blir Aliens första riktiga skivsläpp sedan återföreningen 2010 av bandets samtliga originalmedlemmar. De släppte förra året en remastrad version skivan från 1988 för att testa intresset antar jag. Tydligen var det tillräckligt stort för att göra denna skiva.

Det som slår mig först när jag lyssnar på skivan är den snygga produktionen. Mycket bra och luftigt ljud där alla kommer till sin rätt utan att någon tar över på något sätt. Tyvärr hittar jag ingen info vem som producerat skivan. Musiken är fortfarande AOR av den lite softare sorten och då menar jag inte att de kör ballader för hela slanten, även om det finns sådana såklart. Jag gillar framförallt ”What goes up” som med sitt lilla synth-stick fastnar. ”Wildheart” är en annan godbit som skulle kunnat vara något av Steve Perry. Favoriten är dock ”Burning heart” med sina sköna basgångar i början som liksom hörs på distans. Refrängen är väl okej men framförallt musikaliskt en väldigt skön låt. Gillar även den suggestiva stämningen. ”Love will lead me home” är väl den låt som annars har mest radiochans. Låter väldigt Last Autumn´s Dream och liknande. Inledande ”In love we trust” är också en okej låt som sätter stämpel på skivan direkt.

Svårt att säga om denna blir en av mina favoritskivor detta år men den är välgjord som få i sin genre. Något annat går inte att säga. Genomgående bra med några toppar som sticker ut.

Favoritspår: ”Burning heart”, ”Wildheart” , ”What goes up” och ”In love we trust”.

 

7 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna