E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

GOTTHARD – Bang! (G Records / PIAS)

 

1. Let Me in Katie
2. Bang!
3. Get Up 'n' Move On
4. Feel What I Feel
5. C'Est la Vie
6. Jump the Gun
7. Spread Your Wings
8. I Won't Look Down
9. My Belief
10. Maybe
11. Red on a Sleeve
12. What You Get
13. Mr. Ticket Man
14. Thank You

 

 

Visst låter mycket musik idag som om de vore recycling-produkter. Gotthard är inget undantag. De kommer från Schweiz men önskar nog att de kom från Louisiana eller något liknande. Musiken är uber-amerikansk och tiden har stannat på 1989.

Jag har lyssnat igenom skivan några gånger och det jag hör låter helt okej men det berör ingenting. Enda låten som får mig att vakna till lite är ”Mr. Ticketman”. Den är förstås en väldigt enkel låt men lika lätt att gilla också. Go, go go go Mr Ticketman, go go go……..

Nä, jag tror att jag är lite allergisk mot denna genre inom rocken. Det låter som Mötley Crue, Aerosmith, Whitesnake, Salty Dog och en uppsjö andra grupper anno 1989. Då när bluesrock blandades med hairmetal. Inget som snurrat speciellt mycket hemma hos mig i alla fall. Dessutom saknar Gotthard den där stora hitlåten som exempelvis ”Janie´s got a gun” eller ”Dr. Feelgood”. Så nu är det sagt. Detta är en mellanskiva i Gotthards katalog och kanske kommer det aldrig mer någon riktigt bra låt från dem mer. Jag har inte hört någon sedan 2007 i alla fall…

http://gotthard.com/en

 

5,5 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna